Bu makalemizde sizlere, su yalıtımı nasıl yapılır, duvarda su yalıtımı nasıl yapılır gibi teknik konuları anlatmaya çalışacağız.
Duvar su yalıtımı nasıl yapılır?
Duvar su yalıtımı, binalara sızıntı yapan suyun duvarları ve binanın yapısında gerçekleşen çürümeleri engellemesi için yapılır. Duvar su yalıtımı nasıl yapılır sorusunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Yapınızın su geçirmezliğe ihtiyaç duyabileceğini düşünüyorsanız, size tavsiyede bulunmak için güvendiğiniz bir ustadan yardım almanızı tavsiye ederiz. Çünkü ustanız ihtiyaca göre duvar su yalıtımı uygulamak yerine herhangi bir çatlağı doldurabilir. Eğer ustanız duvar su yalıtımı uygulaması için karar verdiyse yüzey ve yalıtımın tam olarak yapışmış olması daha çok önem kazanmaktadır.
Mebranların iki kat olarak uygulanması gerekmektedir. Katların birbirine yapışmış olarak uygulanmasının yanı sıra eğer yatay bir yüzey yalıtılıyorsa, 2. kat uygulamada membranın serilme yönü değiştirilmelidir. Herhangi bir pürüzlü, düz olmayan betonu düzeltmek için su yalıtım membranı veya bulamaçınızın yapışması için eşit bir yüzeye sahip olması gerekir.
Temel Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Yapı temelleri binaların en önemli yeridir. Temeller bina yapıldığından itibaren sürekli su sızıntılarına maruz kalır bu nedenle temel su yalıtımı uygulamak gerekmektedir. Temel su yalıtımı nasıl yapılır ile ilgili çeşitli makalelere bulabilirsiniz sizlere bu konuyu derleyerek anlatmaya çalıştık. Öncelikle tamirat gerektiren yerlere tamirat uygulanmalıdır daha sonra yüzeyin her türlü kirden arınması gerekmektedir. Yalıtım yapılacak yüzeyin kuru olması gerekmektedir. Bu sebeple yeraltı suyu çeşitli yöntemlerle taban seviyesi altına indirilmelidir.
Dış Cephe Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Bu başlık altında sizlere dış cephe su yalıtımı nasıl yapılır sorusuna cevap verdik. Dış cephe su yalıtımı, evin her yerinde temel duvarlarının derinliğine kadar kazınarak, drenaj panelleri ile kaplanmış su geçirmez bir kaplama veya membranın monte edilmesini içerir. Paneller, suyun, kuruluşunuzun dibindeki bir dış drenaj kanalına akması için kolay bir yol sağlar. Oradan su, yer çekiminizle ya da bir karter pompasının yardımıyla evinizin başka bir kısmına tahliye olmasına yardımcı olur.
Sürme İzolasyon Nasıl Yapılır?
Sürme izolasyon nasıl yapılır ve sürme izolasyon uygulaması ile ilgili aradıklarınızın hepsini makalemizde bulabilirsiniz. Membran izolasyona göre uygulaması rahat ve kalıcı çözümler sunduğu için oldukça tercih edilmektedir. Sürme izolasyon beton ve çeşitli yüzeylere iyi bir aderans sağlayarak tutunmaktadır. Permolit Boya’nın izolasyon malzemeleri olan ı çatılar, teraslar, temeller, bodrum duvarları, pencere pervazları, havuzlar, su depoları, sarnıçlar ve su tecridi, gereken yatay ve dikey yüzeylerin kesişim yerlerinde kullanılan elastikiyeti yüksek bir izolasyon kaplamasıdır ve sizlere öneririz.
Zemin Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Su yalıtımı, zeminlerinizi güzel, taze ve gelecek yıllar boyunca iyi muhafaza eder. Su geçirmez zeminler, çocuklara, evcil hayvanlara, partilere ve kazalara karşı kolay temizleme ve leke dayanımı sağlar. Su yalıtımı, suyun sızmasını ve çökmesini önlemeye yardımcı olur, bu da döşemeye zarar verebilir ve evinizde yapısal kaygılara neden olabilir. Katlarınızın yapısının ve güzelliğinin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, su yalıtımı şarttır. Bu başlık altında sizlere zemin su yalıtımı nasıl yapılır sorusunun cevabını verdik. Zemin su yalıtımı kiremit ve beton dahil olmak üzere çoğu döşeme tipine uygundur. Mümkün olduğunda önce temel temeli su geçirmez hale getirmek isteyeceksiniz. Taban su geçirmez membran, yapının su hasarından korunmasına yardımcı olacaktır.
Zemin su yalıtımına başlamadan önce uygulama yapacağınızı her türlü toz ve kirden arındırın. Bir sonraki adım uygulama yapacağınız alana astar uygulayın. Bir boya silindiri veya fırça kullanarak, astarı eşit vuruşta kullanmaya başlayın. Arka köşede başlayın ve önce duvarların etrafında çalışın. Astar kuruduktan sonra çatlakları doldurmaya başlayabilirsiniz. Silikon, zemin ile duvar arasındaki boşluğu ve zemindeki diğer çatlakları kapatır. Bu, tüm alanların su geçirmez olmasını, özellikle de nemi çeken çatlak ve boşlukları sağlar. Silikon ve astarın tamamen kuruması için 24 saat bekleyin. Şimdi sıra geldi zemine su yalıtımı uygulamaya bunun için iki kat olacak su yalıtımı uygulamanız gerekmektedir.
En İyi Su Yalıtım Malzemesi Hangisidir?
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir sorusunu sormadan önce yalıtımın hangi alanda kullanılacağı ve hangi iklim koşulları için düşünüldüğü iyi planlanmalıdır. Yani kısacası en iyi su yalıtım malzemesi doğru ihtiyaca ve koşullara göre seçilen malzemedir. Temel ve teras için su yalıtımı yapılacaksa membran veya sürme izolasyon yapmanızı tavsiye ederiz v